Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad

I Helleruphøj producerer vi vores mad selv. Vi laver mad med udgangspunkt i sæsonens råvarer, og vi køber så vidt muligt økologisk varer. Vi har det økologiske spisemærke i sølv.
Maden varierer mellem danske traditionelle retter, vegetarretter og retter fra udlandet.

Om formiddagen serveres boller og frugt i både vuggestuen og børnehaven. Frokosten serveres kl. 10.45 i vuggestuen og kl. 11 i børnehaven. Eftermiddagsmaden består af frugt og enten brød, smoothie, pålæg, humus eller andet. 

Madmod:

Vi arbejder med madmod, og de voksne er det gode eksempel som smager på maden og snakker om den ved frokostbordet. Måltidet skal være hyggeligt og trygt, og vi tvinger derfor ikke børnene til at smage maden, men vi opfordrer til det.

Ved måltidet arbejder vi med selvhjulpenhed og både vuggestue- og børnehavebørn har deres eget bestik, så de kan øve sig i at bruge både kniv og gaffel. Køkkenet serverer maden i små skåle, så børnene selv kan tage fra fadene. Børnene bliver løbende præsenteret for nye retter og disse gentages, så børnene bliver trygge ved dem.   

En menuplan for ugen kunne se således ud:

Mandag: Kartoffel-porre suppe med bagte rødbeder og æble. Hertil fuldkorns durum brød.

Tirsdag: Rugbrødsfad med leverpostej og rødbeder, rejer, kalkunbrust, æg, mayo og hertil gnavegrønt.

Onsdag: Solbærbraiseret kalvespidsbryst med rodfrugtmos. 

Torsdag: Torsk i tomat med bagte squash og gule ris.

Fredag: Pizza kødsovs med gnavegrønt.